Öğrencilerin Devam Takibi, İzin ve Hastalık Raporları

23.04.2023 380

Öğrenci İşleri ve Devamsızlık, Raporlar

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği  36.maddesine göre Öğrencilerimiz hastalık durumunda velileri ile en yakın sağlık kuruluşuna müracat etmeli ve hastalık raporu düzenlenmesi halinde hastalık raporunu özür gününü takip eden en geç 5 iş günü içinde  okul idaresine imza karşılığı teslim etmesi gerekmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği  77.maddesine göre  Öğrencilere ders yılı içinde gerektiğinde 5 günü geçmemek üzere izin verebilir. Bu yetkisini yardımcılarına devredebilir.

Yukarıdaki açıklamalara istinaden geriye dönük devamsızlıklar için izin girişi yapılması mümkün değildir. Veli tarafından öğrenci ile ilgili izin alınması istenildiğinde öğrenci velisinin okula gelerek dilekçe ile başvuru yapması gerekmektedir.E-okul sisteminde yapılan düzenlemelere istinaden öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması için Cep telefonu,mail,öğrenci aracılığıyla gönderilen izin taleplerinin yerine getirilmesi mümkün değildir.Velinin  (anne veya baba) okula gelerek öğrencinin izin hakkı varsa kontrol edilerek dilekçe ile izin verilebilecektir.(İzin dilekçesi amaçlı okula gelişlerde güvenliğe bilgi verildiğinde doğrudan işlem tesis edilebilecek olup,randevu almaya gerek bulunmamaktadır)

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği 36.maddesine göre "Öğrencinin devamsızlık yaptığı süreye ilişkin özür belgesi veya yazılı veli beyanı, özür gününü takip eden en geç 5 iş günü içinde okul yönetimine velisi tarafından verilir ve e-Okul sistemine işlenir..."

Ayrıca Devamsızlık kayıtları ile ilgili işlemler Milli Eğitim Bakanlığı e-okul sistemi üzerinde (LOG) kayıt altına alınmakta olup; kesinlikle mevzuata aykırı işlem yapılmamaktadır.

Veli tarafından özür beyanına dair 5 iş günü içerisinde dilekçe ile okula başvurulması ve özür beyanına dair (Ölüm belgesi, Hastalık raporu, Trafik Kaza belgesi, mahkeme kararı, vb mazerete dair belgenin dilekçe ekine eklenilmesi) bilgi ve belgelerin sunulması gerekmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği 36.maddesine göre "Okula devam zorunludur. Veliler, öğrencilerinin okula devamını sağlamakla yükümlüdürler"

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğine göre "...devamsızlık nedeniyle başarısız sayılan ve öğrenim hakkı bulunan öğrenciler derslere devam edemez ve istemeleri halinde bu öğrencilerin kayıtları meslekieğitim merkezi diploma programına aktarılır.."

Yönetmeliğe aykırı taleplerde bulunulmaması, öğrencilerin devamsızlık takibinin yapılarak okula devamının sağlanması gerekmektedir.