Velilerimizin ve Öğrencilerimizin Dikkatine

Velilerimizin ve Öğrencilerimizin Dikkatine

Değerli velilerimiz, sevgili öğrencilerimiz yasal mevzuat ve kurallar ile uygulamalar hakkında yapılan bilgilendirmelere riayet etmeniz önemlidir.

06.11.2023 1454

1.Milli Eğitim Bakanlığının 2023/28 sayılı genelgesi doğrultusunda velilerimiz yapılan zaman planlaması doğrultusunda randevu alarak görüşme yapabilmektedir.Planlanan toplantı ve görüşmeler dışında ilgi genelge doğrultusunda veli/ziyaretçi kabul edilememektedir.Randevular https://www.turkiye.gov.tr/ adresi üzerinden alınabilmektedir.Randevu bilgileri güvenlik girişinden teyit edildikten sonra giriş yapılabilmektedir.Acil durumlarda 0262 644 05 39 no'lu telefondan okul idaresi ile iletişime geçilebilir.

Randevu almak için tıklayınız.

Mevzuat/Genelge için tıklayınız.

 

2.Öğrencilerimizin okula devamı hakkında Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği 36.madde "Okula devam zorunludur. Veliler, öğrencilerinin okula devamını sağlamakla yükümlüdürler" kapsamında öğrencilerimizin 08:50'de okulda olmaları için gereken tedbir velilerimiz tarafından alınmalı.Öğrencilerimiz okula vaktinde gelecek şekilde planlama yapılmalıdır.Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır . Derse geç gelme ilk ders için 5 dakika olarak uygulanmakta ve sürekli geç kalınma hakkında mevzuat hükümlerindeki yaptırımlar uygulanmak durumundadır.

Mevzuat/Yönetmelik İçin Tıklayınız.

 

3.Okul Kıyafeti hususunda evden öğrencilerimizin mevzuat ve okul kıyafeti kurallarna uygun olarak çıkmalarının sağlanması velilerimizin sorumluluğundadır.Yapılan kontrollerde  aykırılıklar konusunda mevzuata göre işlem tesis edilmek durumundadır.

 Mevzuat ve Açıklamalar için tıklayınız.

 

4.Milli Eğitim Bakanlığının 2017/12 sayılı Genelgesi uyarınca okulumuza ses ve görüntü kaydı yapan bilişim araç gereçleri (cep telefonu vb.) kesinlikle kabul edilmemektedir.İletişim amaçlı ses ve görüntü kaydı yapmayan telefon veli izin dilekçesi ile başvuru yapılarak (okul içinde kapalı olmak kaydıyla) getirilebilir.

Okul veya kurumlarında görev yapan tüm personel ile öğrenim gören öğrencilerin, kişilerle ilgili her türlü ses, yazı, görüntü ve video kayıtlarının internette veya farklı dijital ya da basılı ortamda hukuka aykırı şekilde paylaşılmasının Anayasaya, uluslararası sözleşmelere ve 1739 sayılı Kanununa aykırı olduğu; bu fiillerin Türk Ceza Kanununda suç olarak düzenlenmiştir. Bu durumların önüne geçilmesi için kurumumuzca gerekli önlemler alınmaktadır.  Ayrıca, kişilerin psikolojik ve sosyal yönlerine olumsuz etki yapacak her türlü ses, görüntü ve video kayıtlarının çekildiği,genel ağ ortamlarına yüklediği ve paylaştığı tespit edilenler hakkında ilgili mevzuatı çerçevesinde gerekli yasal (adli ve idari) işlemlerin başlatılması sağlanacak ve sonucundan Bakanlığa bilgi verilecektir. 

 

Öğrencilerden Beklenen Davranışlar ve Uyması Gereken Kurallar (Okul Veli Sözleşmesi)

 Mevzuat/Genelge için tıklayınız.

 

5.Öğrencilerimizin sınavları ve performans puanları mevzuata göre yürütülmektedir.Performans puanları hususunda değerlendirme kriterlerine dikkat edilmesi önemlidir.

Performans Çizelgesi

 

6.Mevzuata göre öğrencilerimize dair olumsuz bir davranış tespit edilirse disiplin ile ilgili ilgili hükümler uygulanmaktadır. Daha önce disiplin cezası almamış olmak kaydıyla, kınama cezasını gerektiren davranışlardan herhangi birini ilk defa işleyenlere "öğrencinin olumsuz davranışları sürdürmesi hâlinde veli okula davet edilmekte, Sınıf/şube rehber öğretmeninin ve rehber öğretmenin de katılımı ile yapılan görüşmede, öğrencinin olumsuz davranışları ve uygulanabilecek yaptırımlar veliye bildirillmektedir. Velinin toplantıya gelmemesi durumunda tutanak tutulmaktadır.Örneğin "Kılık-kıyafete ilişkin mevzuat hükümlerine uymamak" kınama cezasını gerektirmektedir.

Diğer durumlarda ise doğrudan disiplin hükümleri uygulanmakta olayın içeriği doğrultusunda öğrenci/veli/idare tarafından adli süreç ayrıca yürütülmekte (Okul yöneticilerinin, öğretmenlerinin, çalışanlarının ve diğer öğrencilerin izinsiz olarak görüntülerini çekmek, kaydetmek...) yönetmelikteki ilgili işlemler tesis edilmektedir.

Mevzuat/Yönetmelik İçin Tıklayınız.

Mevzuat/Genelge için tıklayınız.

 

Okuduğunuz için teşekkür ederiz.

 

0505 706 08 07 (Acil Durumlarda) Ahmet KORKMAZ/Okul Müdürü