Okul Kıyafeti

Alaettin Kurt Anadolu Lisesi  okul kıyafeti, istenilen firmadan alınabilir.Kıyafet konusunda yönetmelikte belirlenen sınırlamalara dikkat edilmesi gerekmektedir.Okul kyafetinde arma/logo ayrıca da temin edilebilir.Yazlık kıyafet uygulaması 15 Mayıs-15 Eylül tarhileri arasındadır.Bu tarihler dışında öğrenciler okula yazlık kıyafet ile gelmemelidir.Ayrıca okul poları kışlık kıyafet uygulamasında da mutlaka giyilmelidir.

26.03.2022 3420

Okul içerisinde okul kıyafetinin üzerine farklı kıyafetler (okula gelirken mont/kaban gibi dış mekan kıyafetleri giyilebilir) giyilmemesi için velilerimiz gerekli tedbirleri alarak öğrencilerini okula göndermelidir.

Öğrenciler okula okul kıyafeti ile ve yönetmelikteki kılık kıyafet sınırlamalarına riayet ederek geleceklerdir.(Özel durumlar hakkında okul idaresi ile iletişime geçilebilir.)

Kılık ve kıyafet sınırlamaları;

a) Öğrenim gördükleri okulun arması ve rozeti dışında nişan, arma, sembol, rozet ve benzeri takılar takamaz,

b) İnsan sağlığını olumsuz yönde etkileyen ve mevsim şartlarına uygun olmayan kıyafetler giyemez,

c) Yırtık veya delikli kıyafetler ile şeffaf kıyafetler giyemez,

ç) Vücut hatlarını belli eden şort, tayt gibi kıyafetler ile diz üstü etek, derin yırtmaçlı etek, kısa pantolon, kolsuz tişört ve kolsuz gömlek giyemez,

d) Okullarda yüzü açık bulunur; siyasî sembol içeren simge, şekil ve yazıların yer aldığı fular, bere, şapka, çanta ve benzeri materyalleri kullanamaz; saç boyama, vücuda dövme ve makyaj yapamaz, pirsing takamaz, bıyık ve sakal bırakamaz,

Bu Yönetmelik hükümlerine aykırı hareket eden lise öğrencilerine Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Ödül ve Disiplin Yönetmeliği hükümleri uygulanır.

Öğrenciler okul kıyafeti üzerine bina içerisinde herhangi bir kıyafet giymemelidir.

26-03-2022